Birgün
Birgün
2 saat önce

Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres telefonda görüştü: Gündem ABD-İran mutabakatı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

BÖLGESEL POLİTİKALARI SAVUNDU

Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin İran, Gazze ve Afrika Boynuzu başta olmak üzere birçok coğrafyada "barış ve istikrarın tesisi için gayret gösterdiğini" savundu.

ABD ile İran arasında yürütülen mutabakat sürecine de değinen Erdoğan, sorunlara yönelik diplomatik çözüm fırsatının değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek sürecin sabote edilmemesi için uluslararası topluma görevler düştüğünü kaydetti.

SURİYE VE KIBRIS BAŞLIKLARI

BM misyonlarının Suriye’deki faaliyetlerinin etkin bir biçimde devam etmesi gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin bu konuda destek vermeyi sürdüreceğini belirtti.

Görüşmede ayrıca Kıbrıs Adası’ndaki son gelişmeler ile Gazze ve Lübnan’daki insani durumun da ele alındığı bildirildi.

Haberin tamamını Birgün üzerinde oku