Birgün
Birgün
3 saat önce

Petroldeki düşüş pompaya yansıdı: Motorine indirim geldi

ABD ve İran arasında 107 gün süren gerilimin ardından varılan anlaşma sonrası petrol fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Petrol fiyatlarındaki gerileme akaryakıt fiyatlarına da indirim olarak yansıdı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile İran arasında varılan anlaşmanın elektronik ortamda imzalandığını açıkladı. Trump ayrıca Hürmüz Boğazı'nın cuma gününden sonra tamamen açılacağını söyledi.

PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

Anlaşmanın ardından petrol piyasalarında düşüş eğilimi devam etti. Türkiye'nin ithalatında referans olarak kullanılan Brent petrolün varil fiyatı 83 doların altını gördü. Brent petrol bugün 83,72 dolar seviyesinde işlem görürken, ABD tipi ham petrol (WTI) 81,25 dolar seviyesinde bulunuyor.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrol fiyatlarındaki gerileme akaryakıt fiyatlarına da yansımaya başladı.

Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 1,23 TL indirim uygulandı. Buna göre motorinin litre fiyatı İstanbul'da 65,23 TL, Ankara'da 66,35 TL, İzmir'de ise 66,63 TL oldu.

Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Benzinin litre fiyatı İstanbul'da 63,03 TL, Ankara'da 63,99 TL, İzmir'de 64,27 TL seviyesinde bulunuyor.

Haberin tamamını Birgün üzerinde oku