← Gündem akışına dön
Birgün
Birgün
17 saat önce

CHP’de "butlan" çatlağı: "İntikamcı yaklaşım" tartışması

Mahkeme kararıyla göreve dönen CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen MYK toplantısında sürece yönelik farklı görüşler öne çıktı.

İhraç kararlarının devam ettiği ve “Kurultay takvim için komisyon kurulması” kararının alındığı toplantıda, 24 Mayıs’taki polis müdahalesi de gündeme getirildi.

CHP Genel Merkezi kaynakları, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun disipline sevklerinin toplantının gündeminde olmadığını söyledi. CHP kurmayları, “16 Haziran’da düzenlenecek Meclis Grup Toplantısı’nda Kılıçdaroğlu konuşacak mı?” sorusunun da toplantının gündemleri arasında yer almadığını savundu. CHP’nin seçilmiş grup başkan vekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır’dan boşalan yere gerçekleştirilecek seçim ya da atamanın da MYK’nin gündeminde olmadığı belirtildi.

YSK’DEN YAZI

CHP’de kurultayın geçilmesi nedeniyle seçimlere girememe riskine karşı CHP MYK’nin, YSK ile temaslarını sürdürdüğü ve sürece yönelik, “Resmi yazı beklediği” bildirildi. Tedbir kararının, “Mücbir sebep” sayılacağını belirten bazı CHP’liler, seçime girememe riski bulunmadığı görüşünü öne sürdü.

24 MAYIS ELEŞTİRİSİ

Bazı MYK üyelerinin, CHP Genel Merkezi’ne polis ile girilen 24 Mayıs’ta yaşananları eleştirdiği öğrenildi. Müdahalenin kamuoyunda büyük tepki çektiğini kaydeden MYK üyelerine karşın Kılıçdaroğlu’nun, “Olayları bilmiyorum” dediği iddia edildi.   

İNTİKAMCI DUYGU

Mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Merkezi’ne yerleşen bazı isimlerin medya ve Özel destekçilerine yönelik saldırgan tutumunun da eleştiri konusu olduğu aktarıldı. Bazı CHP’lilerin, “Bu şekilde meşruiyet sağlayamayız. Amacımız uzlaşma olmalı, yunus dili kullanmalıyız” dediği vurgulandı. CHP MYK üyesi bazı isimlerin, “İntikamcı duyguyla hareket eden arkadaşlar, sürece büyük zarar veriyor” değerlendirmesini yaptığı da iddialara eklendi.

Haberin tamamını Birgün üzerinde oku